Kadınlar İçin
Kadınlar da erkekler kadar kasık ağrılarıyla karşılaşabilirler. Ancak kadınların kasık ağrısının erkeklere göre farklı iki nedeni vardır. Hem kadınlar hem de erkekler mide ve pelvis oluşturan kas, tendon ve bağların aynı grubuna sahiptir. Bu noktada yumuşak doku kemiğe çok farklı şekillerde bağlanmaktadır. Derin ve bir okadarda yüzeysel halkalı çanak bayanlarda daha kuvvetlidir. Bu kuvvet gebelik için uzamaya imkan tanımaktadır. Kasık alanında bulunan yumuşak dokunun yaralanabilmesi olası bir durumdur. Yaralanmalarının en yaygın görülen iki türü vardır. Bunlar Kas Şikayeti ve Spor Hernisi’dir. Erkeklerin dış kulak kemiklerinde pelvisin iki yanında bir kemer yolu bulunmaktadır. Bu açıklık vas deferens, sinirler, kan damarları, erkek üreme sisteminin bir kısmının testis kutusuna geçmesine müsaade eder. Kasık ağrısı yaşayan bir kadın için ana sebep, doğrudan doğruya dişi üreme sistemiyle ilişkilendirilebilen ve altta bu sebebin yattığı durumla ilgili problemdir. Kadınlarda erkeklere göre, kaslar, tendonlar veya bağlar ile ilgili olarak kasık yaralanma ve kasık ağrısı gibi olasılıklar daha düşüktür, ancak vücudun hazırlıksız olduğu durumlarda bu problem görülebilir.
nfl store
sex toys for sale
nike air max 270 sale
wigs for women
team uniforms
nike air max shoes
adidas factory outlet
nike air max sale
best sex toys
cheap wigs
custom jerseys
basketball jeresys custom
baseball jerseys custom
sex toy store
Human Hair Wigs
nike air max 90
Kasık midenizin herhangi bir bölümünde durur ve bacaklar vücudunuzun pelvik (kalça) bölgesinden itibaren başlar. Vücudumuz 17 kas, 18 bursa, 5 kemik, çok sayıda tendon ve bacak kemiklerini (femur), pelvis ve omurganızı bir araya getiren bağlarla oluşmuş komplike bir alandır.
Bu komplike yapıdan eklem dolgu kasları bacaklarınızı bir araya getirmeye ve kalçanızın vücudunuzun orta çizgisine doğru içeri yönlü olarak döndürülmesine yardımcı olmaktadır. Bu kasların son kısmında kaslarınızı kemiklerinize bağlayan sağlam yapılı, lifli dokular olan tendonlar bulunmaktadır. Bu kasların ve tendonların büyük kısmı pubik kemiğinizi (pelvisin alt kısmı) uyluk kemiklerinize (femur) bağlama görevini üstlenir, Ancak gracilis kası, femure değil de alt bacak kemiğine (tibia) bağlanır. Bu kaslar ve tendonlar kasık bolumunden başlar (uyluğun iç bölümünün dış genital bölgenin yakınında bulunan vücudun birleşiminde katlanırlar) ve iç uyluk hattı boyunca dizin içine doğru aşağı yönlü olarak hareket eder.
İkincil olarak kalça flexor kasları vücudunuzdaki en güçlü kaslar grubuna girer bu yapı ve tendonların arasındadır. Kalçalarınızın önünde bulunan set kasların (iliopsoas), dış kalça kaslarının (tensör fasciae latae) ve ön, üst uyluk alanındaki (rectus femoris) iliopsoas kaslarının üstüne doğru uzanan kasların derinliklerine kadar gider. Iliopsoas’ı oluşturan daha küçük kas grupları vardır. Bunlar psoas majör ve iliacus (psoas minor zayıf fleksör kas) ‘dır. Bu kaslar cildinizin yüzeyinin altında bulunur. Psoas kası kalçanın ön tarafına doğru uzanır. Alt sırttan başlar, sakrumun tabanına (omurganın alt kısmında oluşturan üçgen kemik bölgesi ve pelvisinizin arka kısmı) ilyanızın iç yüzeyinde (pelvisin / kalçanın en üst ve en geniş parçası olan) Kemik) ve femurun üst bölümünde biter (uyluk kemiği). İliacus kalça kemiğinizden / ilyumdan başlar ve alt omurganızın ve sakrumun iç yüzeyine yapışır. Ayrıca femurun üst kısmında bitmektedir. Bu kasların her ikisi de aynı tendon aracılığıyla bir araya gelir.
Kasık yaralanmasının belirtileri Nelerdir?
Kasık yaralanması oluştuğunda genel olarak belirgin bir dış belirti veya bulgu yoktur. Alt karın, pelvis ve kasık kısmından derin yada çok keskin bir ağrı ve rahatsızlık hissi oluşabilir. Aniden yapılan hareketler, bükme, veya ani tekmeleme, yan adım atma, sprintleme ve kaldırma gibi aktivitelerde normalden çok daha fazla acı oluşur. Oturmaya karşı direnç, öksürme durumlarında yada hapşırma gibi karın içi basıncını daha çok arttıran aktiviteler ağrıyı daha çok arttırabilir. Genital bölgeye doğru yayılan bacak kısmında genitallerin hemen altındaki karın veya kasıkların bir bölümünde veya iç uyluğun derin kısmında ağrı ve hassasiyet hissedersiniz.
Keskin ve şiddetli bir ağrı mı yaşıyorsunuz?
Bu türden keskin ve şiddetli ağrı ve sertlik durumu, etkinlikler sırasında yada sonrasında gerçekleşebilir. Bu durum saatler veya haftalarca sürebilir. Faaliyetinizin bitiminden birkaç saat sonra arabanızdan çıkmanız yada ertesi sabah yataktan kalkmanız çok zor olabileceğini bilmelisiniz. Kasıklarınız yaralanmaya maruz kalmış ise ağrı genellikle dinlenme ile birlikte ortadan kaybolur, ancak aktiviteyi sürdürdüğünüzde tekrar geri döner.
Üst bacak bölgesini veya kalçayı vücudunuzun orta kısmına yani karnınıza doğru yakınlaştırdığınızda (uyarma) üst uyluk bölgesinde bir tür güçsüzlük, koşu, yürüme veya tekme sırasında kasık ağrısı görülebilir.