TERAVİH NAMAZININ KILINIŞI
TERAVİH NAMAZININ KILINIŞI
Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonra teravih namazına başlanır.
Namazı kıldıracak imam: “Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum” diye niyet ederek iftidah tekbirini alıp ellerini bağlar.
İmamın arkasında kılan cemaat de: Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama” diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra “Allahu Ekber” diyerek tekbirini alır ve ellerini bağlar.
Bundan sonra imam ve cemaat gizlice “Sübbanekeyi” okur. Sübbaneke’nin okunması bitince (Cemaat ayakta başka bir şey okumaz, sadece imam fatihayı bitirince gizlice “Amin” der.)
İmam gizlice Euzü-Besmele, açıktan fatiha ve bir sure okur. Camaatle birlikte rüku ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rek’ata kalkılır.
Burada yine imam gizlice besmele, açıktan fatiha ve bir sure okuyup cemaatle birlikte rüku ve secdeleri yaparak oturulur.
Bu oturuşta imam ve cemaat Ettehiyyatü, Allahüme salli, Allahüme barik ile Rebbena atina duasını okuyarak selam verilir. Böylece iki rek’at kılınmış olur.
İsterse dört rek’atta bir selam vererek kılınabilir. O zaman 3.rek’atta kalkındığında hem imam, hemde cemaat gizlice Sübbaneke’yi okur. Sonra imam gizlice Euzü-Besmele, açıktan fatiha ve bir sure okur.
Sonra rüku ve secdelerini yaparak dördüncü rekata kalkarlar.
İmam gizlice besmeleyi, açıktan fatiha ve bir sure okuyarak yine rüku ve secdeler yapılır oturulur.
Bu oturuşta imam ve cemaat Ettehiyyatü, Allahüme salli, Allahüme barik ile Rebbena atina duasını okuduktan sonra selam verilir. Böylece teravih namazının ilk dört rek’atı kılınmış olur.